Hírek

Monoki főhajtás Kossuth Lajos előtt

Monoki főhajtás Kossuth Lajos előtt

Kossuth Lajos születésének 211. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak szombaton a néhai kormányzó szülőfalujában, Monokon. A magyar történelem egyik legnagyobb államférfija szobra előtt dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet.

?Monokon születtem? ? idézte meg első szavaival Kossuth Lajost Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere. Kiemelte, hogy a falu nagy szülötte nem csak ércbe van öntve, kőbe vésve, hanem ott van a monokiak szívében, mivel olyan politikus volt, aki a nép javát nézte, minden szava, tette a haza szeretetéről szólt. Kossuth példája erőt, hitet, kitartást ad a mai embereknek is.

Bővebben

Megvédik a magyar földet!

Megvédik a magyar földet!A nagybirtok helyett a családi gazdaságokat, a külföldi spekulánsok helyett a magyar gazdákat hozza helyzetbe az új földtörvény ? emelte ki dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő a péntek délután, Tiszaújvárosban, a megújult Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatóján. A földtörvény mellett szólt a halgazdálkodási és halászati törvényről, valamint a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésének támogatásáról és a pedagógusok béremeléséről.

?A reakciók alapján úgy tűnik egyeseknek fáj, hogy a magyar termőföldet magyar gazdák fogják megművelni. Célunk a családi gazdaságok számának növelése és a nagybirtokok visszaszorítása. A mostani 50-50%-os arány 80-20%-os arányra változzon. Vagyis, a magyar földek legalább 80%-a végre kis családi gazdaságokat szolgáljon és legfeljebb 20%-a legyen nagybirtok?
? jelentette ki dr. Mengyi Roland.

Bővebben

A 37-es főút felújításáról

A 37-es főút felújításáról az Országgyűlésben

Rezsicsökkentés

Mikorra várható a 37-es főút teljes felújítása? ? címmel kérdést tett fel hétfőn délután az Országgyűlésben dr. Mengyi Roland képviselő. A válaszból kiderült a miniszterelnök utasítására a probléma lehető leggyorsabb megoldásán dolgozik a szaktárca.

Bővebben

Rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés ? több marad a családi kasszában Magyarország Kormánya 2012 decemberében határozott arról, hogy a földgáz, a távfűtés és a villamosenergia árát a lakossági fogyasztók részére 2013. január elsejétől 10 százalékkal csökkenti. Ez a döntés Magyarországon mintegy 4 millió háztartást érint.

A családok mindennapi életét nagymértékben megkönnyítő kormányzati döntést az ellenzéki pártok oldaláról számtalan kritika érte. A megfogalmazott bírálatok közül az MSZP azonnal kijelentette, hogy nem tartja jó ötletnek az emberek megsegítését?.

Bővebben

Lehullt a lepel a maffiabaloldalról

Lehullt a lepel a maffiabaloldalról ? az ország jobban teljesít!

Lehullt a lepel a maffiabaloldalról

Sokáig titkolták, majd tagadták, de lehullt a lepel a baloldal és az alvilág együttműködéséről? amelyről péntek délután Tiszaújvárosban számolt be dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő Török Dezső helyi frakcióvezető társaságában. Szerencsére jó hírt is közölhetett: Magyarország jobban teljesít! Javulnak az ország gazdasági mutató, megyénkben is csökken a regisztrált álláskeresők száma.

Bővebben

Partnerségben a Zempléni Településszövetséggel

Partnerségben a Zempléni Településszövetséggel

A Zempléni Település-szövetség pénteken tartotta évnyitó köz- gyűlését Bodrog- keresztúron. A rendezvényen ünnepélyes keretek közt együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nevében dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke és a Zempléni Településszövetség képviseletében Májer József, elnök.

A közgyűlésen részt vett dr. Kovács János, megyei főjegyző is. Májer József nyitotta meg a tanácskozást. A napirend elfogadását követően bejelentette, hogy a decemberi, tolcsvai elnökségi ülésükre meghívták a megyei közgyűlés elnökét. Az akkor megindult párbeszéd, együtt gondolkodás eredménye a most aláírandó együttműködési megállapodás. Az alkalmat megragadva felkérte dr. Mengyi Rolandot, hogy tartsa meg előadását a megye területfejlesztési koncepciójáról, stratégiájáról.

Bővebben

Szabad vállalkozási zóna hatékony igénybevétele

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő

SZABAD VÁLLALKOZÁSI ZÓNA HATÉKONY IGÉNYBEVÉTELE

Monok is a szabad vállalkozási zóna része lett. Kormányzati segítség Borsod-Abaúj-Zemplén megyének.

Bővebben

Hírlevél feliratkozás

Galéria ajánló